Med ett par fårskinnstofflor behöver du inte längre vara orolig för att du ska frysa om fötterna. Dessa mjuka, varma och sköna tofflor tillverkas i material av god kvalitet som kan andas vilket gör att dina fötter både hålls varma och torra.Utmärkt för mysiga hemmakvällar eller när man kommer från träningen.

Ofta tillverkas fårskinnstofflor med en fodrad insida av fårpäls och en utsida i fårskinn eller mocka. Fårskinn innehåller lanolin, ett ämne som liknar det som finns i människans hud, vilket gör att de är skonsamma mot huden. Fårskinn är självreglerande i temperaturen vilket gör att man vare sig blir för varm eller för kall och det absorberar dessutom svett omedelbart som den snabbt kan skicka till luften. Dessa egenskaper gör att man kan använda tofflorna såväl på sommaren som på vintern.

Förutom de klassiska tofflorna finns andra modeller som till exempel slip-ins, slippers och ballerinatofflor. Du hittar tofflor med olika detaljer som till exempel snörning framtill, krage på utsidan runt vristen och med olika höjd på skaften.

Handgjorda tofflor

Idag finns det ett antal tillverkare som är specialiserade på handgjorda fårskinnstofflor och som skapar genuina tofflor av hög kvalitet med snygg och tidlös design. De behandlar fårskinnet varsamt och sätter stort värde på kunskapen och det egna hantverket. Dessa tofflor är tillverkade med både stolthet och passion. Med ett par handgjorda fårskinnstofflor vet man att tofflorna verkligen är unika – vilket ju är en härlig känsla i sig. Har man en gång förälskat sig i ett par riktigt sköna handgjorda fårskinnstofflor så släpper man inte ifrån sig dem frivilligt.

För att tofflorna ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att man sköter om dem. Bästa sättet att rengöra fårskinn är med hjälp av ljummet vatten blandat med en mild tvål. Låt sedan skinnet lufttorka inomhus men ställ dem INTE direkt vid ett element eller annan värmekälla. Du kan även borsta skinnet med en mjuk borste för att få fram extra lyster.