Ögonplastik är ett samlingsbegrepp för flera olika kirurgiska ingrepp kopplade till ögonen och området kring dessa. Till exempel kan överflödig hudvävnad och fett avlägsnas från ögonlocken för att förbättra patientens åldrande. Men det kan även röra sig om att avlägsna påsar under ögonen och andra tecken på åldrande.

Få människor är dock särskilt insatta i dessa behandlingar och effekterna av dem. Här delar vi därför med oss av fyra intressanta fakta som du förmodligen inte känner till!

4 intressanta fakta om ögonplastik som du nog inte känner till

Är du trött på att jämt och ständigt se trött och hängig ut? Har du hängande ögonlock som du vill bli kvitt en gång för alla? I sådana fall bör du överväga ögonplastik som en lösning på dina problem. Denna typ av kirurgisk behandling gör det nämligen möjligt att ställa tillbaka klockan och återfå ett piggare och mer ungdomligt yttre.

Men hur mycket vet du egentligen om dessa behandlingar? Dessa är några av de saker som du bör känna till innan du bokar din behandling:

  • Såväl dina övre som nedre ögonlock eller bägge kan få ett förbättrat utseende genom ögonplastik. Genom behandlingen kan musklerna och vävnaderna i ögonlocken stramas åt samtidigt som överflödig hud avlägsnas och överflödigt fett likaså.
  • Många patienter så unga som i 30-årsåldern vill gärna förbättra utseende på sina ögon. Ögonlocken har mycket tunnare hud än vad resten av ansiktet har och därför blir åldrandet tydligast där först. Ögonlocken börjar hänga i takt med stigande ålder, rökning och fetma samt på grund av andra faktorer.
  • När ögonlocken ser tunga och hängiga ut ser personen ifråga trött eller arg ut. Detta kan göra att andra personer får ett mindre bra första intryck av dig. Genom att genomgå en behandling kan du öppna upp dina ögon och få ett yngre samt mer utvilat utseende.
  • En positiv aspekt av denna typ av plastikkirurgi är att resultaten är långvarig men samtidigt ganska subtila. Trots detta gör även mindre förändringar väldigt stor skillnad och märks mycket. Men få skulle kunna avgöra att du har genomgått ett kirurgiskt ingrepp såvida du inte berättar detta för dem.