Om du letar efter yoga på Östermalm i Stockholm så har du hamnat rätt. Oavsett om du är aktiv yoga sedan många år eller en nyfiken nybörjare så har Östermalm något att erbjuda när det kommer till yoga. Det har fullkomligt exploderat med yogastudios på Östermalm under senaste åren, och de allra flera former av yoga finns att tillgå.

Så väljer du yoga på Östermalm i Stockholm

Att välja yogastudio är inte det enklaste, framförallt inte när man har sådana mängder att välja bland. När det är dags att jämföra kan du ta hänsyn till följande faktorer:

  • Utbud av yogaformer
  • Priser
  • Geografiskt läge
  • Klassernas schema

Utbud av yogaformer

Till att börja med bör du fundera på vilken typ av yoga du vill utöva. Är det mer avslappnande yin yoga, eller vill du utmana styrka tillsammans med övningarna i exempel Bakram yoga eller Ashtanga yoga? Kanske vill du kombinera olika yogaformer. Oavsett dina önskemål bör du se till de olika utbuden som olika studios har, så att de har vad du söker.

Priser

Priset är givetvis en viktig faktor när det kommer till jämförelser mellan studios. Ibland kan ett högre pris innebära högre kvalitét och ett större utbud av klasser, men det behöver inte alltid vara så. En studio kan hålla nere sina kostnader genom att exempelvis ha en billigare lokal. Välj studio utifrån din budget.

Geografiskt läge

Beroende på var du bor eller arbetar på Östermalm så finns det alldeles säkert en studio i närheten. En fördel är att ha nära hemifrån, eller på väg från jobb eller skola. Då kan man enklare ta sig till yogan även de dagar då man inte är lika sugen på att gå dit. Det sparar dessutom mycket tid att enkelt kunna ta sig till sin studio.

Klassernas schema

Yogastudions schema över de olika klasserna spelar givetvis också in i bedömningen. Vissa studios har väldigt få klasser, medan andra har många. Dessa behöver finnas på tider då du har möjlighet att vara där. Exempelvis är det ju ingen större vits att välja en studio som erbjuder flest klasser på morgonen, om du börjar jobbet tidigt.